AAA Excklusive Club Praha
Hledání
Vlastní vyhledávání

Reklama
satine150x150
Sex po telefonu
Iva

Uděláš se mi na kozičky nebo raději do pusinky? Jak to máš rád? Chci, abys to na mě napumpoval co to dá! Čekám na tvoji dávku horkého semene.

Reklama
neon-club-_150x150

Ryby, ústřice, rum a dřeváky – jak tohle mohlo dopadnout? - Novinky ve světě erotiky

Ryby, ústřice, rum a dřeváky – jak tohle mohlo dopadnout?zpět

tisk TISK     email POSLAT
Ryby, ústřice, rum a dřeváky – jak tohle mohlo dopadnout?
Ryby, ústřice, rum a dřeváky – jak tohle mohlo dopadnout?
26.02. 2015
Co si vybavíte, když se řekne Holandsko? Tulipány, větrné mlýny, ryby, dřeváky, pivo, kakao? A co třeba holandská kuchyně? Nic? Na tom není nic divného, protože tu doposud nebyla žádná restaurace, která by ji nabízela. Odteď se však všechno mění! Dutch Pub, jediná holandská restaurace u nás, ve které najdete vše, co si s Holandskem spojíte, právě otevřela a dveře se u ní netrhly ani s významnými osobnostmi.

Ochutnat holandské speciality, jako obří Rotterdamský hovězí cheeseburger či tradiční pohankové palačinky Poffertjes, a užít si zábavný večer v příjemné společnosti přišli: Mahulena Bočanová, Simona Dvořáková, Aleš Háma, Markéta Hrubešová, Berenika Kohoutová, Jan Měšťák, Daniela Písařovicová, Agáta Prachařová s Jakubem Prachařem, Jan Rosák s manželkou, Emma Smetana, Pavel Soukup s rodinou, Marika Šoposká a Nikol Štíbrová.

»Moc se mi tu líbí, protože každá věc, na kterou kluci (majitelé) sáhnou, ta se jim podaří. Jsou to skvělí obchodníci, ale i lidi. Proto patří mezi mé nejbližší kamarády a Dutch Pub mezi restaurace, kam vždycky ráda zajdu,« objasnila svůj blízký vztah k první holandské restauraci u nás Mahulena Bočanová.

A protože bez práce nejsou koláče, nikdo z pozvaných VIP nedostal své jídlo naservírované na stůl, ale musel si ho sám nejprve ulovit a pak i připravit. První, co musela skupinka hladových udělat, bylo vylovit rybu z akvária, které podtrhuje celkovou atmosféru prostor. Tohoto úkolu se chopily Daniela Písařovicová, Emma Smetana a Simona Dvořáková. Jedna vzala podběrák, druhá to zkoušela dokonce prutem, voda stříkala všude okolo a občas nebylo jasné, jestli je ryba vytahována z vody, nebo děvčata vtahována rybou dovnitř akvária. »Ryby jsem už lovila. Byli jsme v Chorvatsku u moře, ale i přesto, že jsme měli profesionální výbavu, jsme nechytili nic. To dnes jsem byla určitě úspěšnější,« žertovala Simona Dvořáková.

Po úspěšném výlovu natáhl Pavel Soukup kuchařskou zástěru a s manželkou Isabelou a Janem Měšťákem prošli výukou správného krájení masa před servírováním. Následovalo opracování ryby, její pečení pěkně na másle a ve finále se všichni naučili i naservírovat rybu slavnostně - jako anglické královně. »Já si na každém stole najdu něco, co mi chutná a vystačím si s tím. To moje žena Isabela, ta má ráda úplně všechno. Ona je z nás dvou ten skutečný gurmán,« prozradil Pavel Soukup.

K opravdu honosnému podávání jídla bezesporu patří i ovoce a zelenina. Nakrájet je na talíř ale zvládne každý, kdo má nůž. Vyřezat z nich krásné ornamenty pomocí speciálních nožů metodou, která se nazývá Carving, to už chce pořádný trénink. Jak šikovné nebo nešikovné mají ruce Berenika Kohoutová a Marika Šoposká, se můžete přesvědčit sami ve fotogalerii. »Jsem si jistá, že tuhle metodu nikdy nevyužiju. Můj kluk je schopný vyřezat ananas přesně tak, jak to dělají Vietnamci a dělá to tak často, že já to vlastně ani umět nepotřebuju,« smála se Berenika Kohoutová a dál si užívala večera.

Následoval úkol, který byl zároveň adrenalinovým i kulinářským zážitkem. Už jste někdy otevírali ústřici? Ne? Nejste sami. O tom, že to není žádná sranda, se přesvědčili i Markéta Hrubešová, Aleš Háma a Jan Rosák, kteří by po absolvování tohoto úkolu mohli jít v klidu do soutěže Kdo přežije. Ústřice otevírali s opatrností a precizností chirurgů, ovšem i tak se občas všichni kolem obávali, že ublíží nejen sobě, ústřici i všem přihlížejícím, ale že zničí jak nůž, tak stůl a vše živé i neživé, co se kolem nachází. Ještěže vše probíhalo pod odborným dohledem… »Ústřice jsem už několikrát jedla, ale otevřít jsem se je pokusila pouze jednou a myslím, že u tohoto počtu i zůstanu. Tahle práce patří odborníkům, protože oni nejlépe vědí, jak to správně udělat,« komentovala svůj pokus o otevření ústřice Markéta Hrubešová.

I přesto, že v kuchyni spolupracovali všichni, užívaly si zatím spíš dámy. Pak ale přišla ochutnávka vybraných holandských piv, kterých v restauraci Dutch Pub nabízejí hned padesát. V tu chvíli se začal program náramně líbit i mužům. Své pivo si každý mohl natočit vlastnoručně, což považovali za velké plus. »Jako typický Čech a chlap mám pivo rád. Když si ho můžu sám natočit a zapít s ním ty dobroty, které mi tu nabízejí, jsem spokojený,« pochutnával si Jan Rosák a dodal, že pivo ale pije jen občas, a to jedině k jídlu.

V závěru ochutnávky následovala pravá labužnická tečka, když přinesli lahev holandského ginu Jenever. Pak už jen všichni pozdvihli sklenky, s typickým zachrochtáním zvolali Proost! (holandsky Na zdraví!), a hromadně si připili.

A proč vlastně restaurace vznikla? K tomu se vyjádřil spolumajitel Dutch Pub Jan Mulač: »U nás žádná podobná restaurace nebyla, takže jsme se vypravili do Holandska, projeli nespočet restaurací a vybrali to nejtypičtější a nejatraktivnější z holandského prostředí. Nasbírali jsme také velké množství receptů, které jsme však částečně upravili pro české hosty,« a poté pozval milovníky dobrého jídla, ať se přijdou na vlastní kůži přesvědčit.

www.dutchpub.cz
Foto: Dutch Pub


Obrázky ke článku
Ryby, ústřice, rum a dřeváky – jak tohle mohlo dopadnout?Ryby, ústřice, rum a dřeváky – jak tohle mohlo dopadnout?Ryby, ústřice, rum a dřeváky – jak tohle mohlo dopadnout?Ryby, ústřice, rum a dřeváky – jak tohle mohlo dopadnout?Ryby, ústřice, rum a dřeváky – jak tohle mohlo dopadnout?Ryby, ústřice, rum a dřeváky – jak tohle mohlo dopadnout?
diskuze
Reklama
club-161_468x60
Pravidla sytému | Kontakt
V databázi zaregistrováno celkem: 41 firem, 1140 společnic a 59 uživatelů

apache powered php powered xhtml valid css valid firefox valid google chrome valid ie valid opera valid